"Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

(För er som inte riktigt känner mig så ber jag er att ha i bakhuvudet att jag skrivit denna texten med glimten i ögat. Alla kanske inte kopplar det. Troll har vi nog av här på nätet ändå.)

Man brukar jämt prata om att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, att det är det rätta och riktiga. Det är tydligen sådant man får pluspoäng i karmakontot för. Jag däremot kan inte undgå att fundera på farför det ska vara det rätta. Blir det bara enklast så?


Alla är olika säger vi och alla håller med och tycker det är jättebra för det skulle ju vara så tråkigt om alla var likadana och det skulle bli ganska trånt på fotbollsplanerna om alla ville spela fotboll samtidigt. Men nu är det inte så, alla är olika, som sagt. Men varför säger vi inte samma när det kommer till att behandla sina medmänniskor? Jag kanske inte vill bli behandlad som dig, du som sitter och läser detta. Visst vill jag att du ska vara snäll mot mig men jag kanske inte definierar “Snäll” på samma sätt som du.

“Men det är bara att använda sunt förnuft.” sitter du kanske och tänker. Ja, kanske det, men vems sunda förnuft, vi var ju alla olika, det kom vi överens om va?

Jag vill inte sitta här och säga att vi människor gör fel i frågan eller har helt fel förhållningssätt, men jag kommer då och då att tänka på det är då folk så vänligt behandlar mig på ett sätt som de troligtvis själva vill bli behandlade på men Jag vill inte bli bemött eller behandlad så.

Det kanske är petitesser och jag kanske bara sitter här och klagar men samtidigt vill jag ändå ha detta sagt, annars hade jag inte skrivit inlägget. Kanske har jag slösat bort tio minuter i mitt liv, kanske har jag fått vissa att fundera på om ordspråket verkligen står med sanning varenda gång eller också har jag bara målat upp en bild till er läsare om att jag är en trotsig, ung kvinna som bara måste hitta någonting att hacka på.

Sedan ska jag kanske lite ironiskt tillägga att jag själv, häromdagen testade att behandla en person som den behandlar andra för att jag tror starkare på teorin att man redan behandlar andra som man själv vill bli behandlad men personen i fråga bad mig praktiskt taget dra dit pepparn' växer och kastade sedan ut mig från sin Facebook, det var inte så populärt helt enkelt.

Att interagera med andra människor är faktiskt inte så himla lätt alltid.
 

HundraKontrast

Stunder i tid och otid.

RSS 2.0